Medlemsvisning: The Nile Hilton Incident

Den 27 september bjuder vi på visning av Tarik Salehs hyllade thriller The Nile Hilton Incident med Fares Fares i huvudrollen. Fares spelar den korrupta polisen Noredin som får en mordutredning på halsen, vars spår leder honom ända upp i den politiska elitens absoluta toppskikt. The Nile Hilton Incident har sålts internationellt till över 40 länder och är den första svenska film sedan Pingpongkingen (2008) att vinna priset för bästa utländska film vid Sundance Film Festival.

–– Biljetterna till den här visningen är tyvärr slut ––

Vill du bli medlem och få tillgång till visningar som den här och en massa annat kul? Kika in här och ta del av alla fördelar med ett medlemskap i Göteborg Film Festival.

Vid medlemsvisningen närvarar filmens producent Kristina Åberg.

När en känd sångerska hittas död på The Nile Hilton Hotel i Kairo hamnar utredningen hos den korrupta polisen Noredin. Vad som från början verkar vara ett svartsjukedrama, visar sig snart vara betydligt mer komplicerat. Spåren leder honom rakt in i den innersta kretsen runt presidenten och det enda vittnet är en ung flykting som jobbar svart på hotellet. Noredin börjar ifrågasätta sin egen moral allt eftersom han blir djupare och djupare indragen i en spiral av prostitution, utpressning, mord och dolda politiska agendor.
The Nile Hilton Incident utspelar sig i skuggan av den egyptiska revolutionen 2011 och är inspirerad av ett verkligt mordfall.

Biljetter: Hämta din biljett direkt på Capitol. Biljetter kan hämtas från den 25 september i biljettkassan. Kassan öppnar 30 min före första visning. Varje medlem har rätt till två biljetter. Först till kvarn.
Plats: Capitol, Skanstorget 1

Tid: 27 september kl 18.00 (insläpp kl 17:30)
Regissör: Tarik Saleh
Skådespelare
: Fares Fares, Mari Malek, Slimane Dazi, Hichem Yacoubi m fl.
Längd: 111 min
Svensk biopremiär: 29 september

Visningen sker i samarbete med Scanbox Entertainment och Film i Väst.
 

tnhi_still_3.jpg