Medlemsvisning: Norska skräckdramat Thelma

Den 27 oktober bjuder vi på förhandspremiär av norska thrillern Thelma, en kraftfull historia om mörkret vi har inom oss. Regissören Joachim Trier är på plats och efter filmen följer ett samtal mellan honom och festivalens konstnärliga ledare Jonas Holmberg.

Thelma har vuxit upp med strängt religiösa föräldrar i en liten by på norska västkusten. När hon börjar studera i Oslo öppnar sig en ny värld. Och nya känslor, inte minst för väninnan Anja. Samtidigt har hon börjat få märkliga, återkommande anfall som läkarna inte hittar någon orsak till. Men när Thelma kopplar ihop anfallen med sina känslor så väcker det oanade krafter till liv. Krafter som släpper fram mörka minnen från det förflutna.

Mitt mål med den här filmen var att göra en ny typ av övernaturligt skräckdrama. Jag har länge letat efter ett projekt som har plats för mer mörka och mystiska kvalitéer rent visuellt. Jag är extremt fascinerad av filmmediets potential att leda oss in i skuggiga, oväntade platser som för oss närmare de mörkare känslorna som är gömda djupt inom oss. Den här filmen visar att de mest skrämmande sakerna kommer inifrån.

Joachim Trier är kritikerrosad regissör och manusförfattare och har tidigare regisserat filmer som Reprise (2006), Oslo 31 augusti (2011) och Louder Than Bombs (2015), filmer som visats och prisats på festivaler som Cannes, Sundance, Toronto, Karlovy Vary, Göteborg och Stockholm.

Biljetter: Hämta din biljett i kassan på Capitol från måndagen den 23 oktober. Kassan öppnar 30 minuter innan dagens första föreställning. Varje medlem får hämta ut två biljetter. Först till kvarn!
 

Tid: Fredag 27 oktober kl 17.30
Plats: Capitol, Skanstorget 1, Göteborg
Regissör: Joachim Trier
Skådespelare: Eili Harboe, Kaya Wilkins
Biopremiär: 17 november

thelma_kayawilkins-eiliharboe_copyrightmotlysas_kopia.jpg
thelma_a5_eiliharboe_copyrightmotlysas.jpg