Workshop och gratis filmvisning i Bergsjön

På lördag, 16 september, anordnas Tellusfestivalen på Rymdtorget i Bergsjön. Tellusfestivalen är ett årligen återkommande arrangemang i syfte att etablera platsen för det framtida kulturhuset som ska byggas på Rymdtorget. Festivalen är gratis och kommer att bjuda på en massa aktiviteter. Dans, musik, cirkus, sport, teater, mat, workshops och föreningsaktiviteter!

Vi har tillsammans med vår samarbetspartner Familjebostäder i Göteborg satt igång en stor filmsatsning i Bergsjön. Bland annat så har vi kursverksamhet i filmkunskap för elever i klass 7– 9 på Bergsjöskolan under hela det här läsåret.

Under festivalen kommer vi att ha två roliga programpunkter.

FILMWORKSHOP
Upptäck Bergsjön genom kameran. Här kan du testa roliga foto eller filmövningar med din smartphone/iPad. Du kan även vara med i vårt lotteri där ditt foto kan ge dig fribiljetter till Göteborgs Lilla Filmfestival.
Plats: Rymdtorget 12.00 - 17.00 


FILMVISNING MÅSTE GITT
I Måste Gitt följer vi Metin, en ung man i en av Stockholms förorter där oskrivna lagar gäller och de egna domstolarna alltid har sista ordet. Det udda med den här shurdan (=killen!) är att han skriver dagbok om allt han ser och gör – alla namn och platser dokumenteras i minsta detalj. När dagboken en dag försvinner blir Metins liv knas och aldrig detsamma igen.

Ivica Zubak har sedan 1999 gjort ett tiotal kortfilmer, där ibland 10 Guds siffror och Plantera kyssar. Han långfilmsdebuterade med Knäcka 2009.

Skådespelare: Shebly Niavarani, Can Demirtas, David Nzinga, Lena Endre, Jörgen Thorsson Regi: Ivica Zubak
Plats: Biblioteket 17.00 - 18.50

Hoppas vi ses på lördag!

 

Här hittar du hela programmet för Tellusfestivalen

https://tinyurl.com/y934f7ds

mastegitt.jpg
affisch_mste_gitt.jpg