Sånt du inte ser varje dag

Som den ledande filmfestivalen i Norden tar Göteborg Film Festival film från hela världen till Göteborg. Målsättningen är att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film.

Festivalen startades 1979 och har sedan dess lockat tusentals av biobesökare till Göteborg varje år. 2016 hade festivalen drygt 30 000 besökare. Och kunde erbjuda 450 filmer (1031 visningar) från sammanlagt 84 länder.

Men festivalen är inte bara film: vi erbjuder även ett 40-tal seminarier, musik, konst och mängder av andra kringliggande aktiviteter. Totalt lockade kringaktiviteterna Nordic Film Market, seminarier, fester och festivaltältet 21 128 besökare under den 39:e festivalen.

Festivalens branschdel, med Nordic Film Market i spetsen, växer också år för år och är en viktig mötesplats för branschbesökare världen över.


Vår programgrupp arbetar året runt för att välja ut kvalitetsfilm från hela världen. På filmfestivalen i Göteborg får du som besökare se filmer som aldrig annars hade nått de stora biograferna.

"Sånt du inte ser varje dag"Draken Film

Festivalens digitala filmkanal med unik film från hela världen.
Draken Film

Nordic Film Market

Marknadsplats för ny nordisk spelfilm inom ramen för Göteborg Film Festival. Målet är att stärka positionen för nordisk film i hela världen. 
Läs mer här

Nordic Film Lab

Nordic Film Lab är en exklusiv mötesplats för nyetablerade professionella filmskapare i Skandinavien. Arrangemanget syftar till att ge deltagarna en möjlighet till konstnärlig fördjupning och nätverksbygge och på så sätt verka för ett ökat samarbete mellan filmbranschen i de skandinaviska länderna.
Läs mer här

Poddstudio Draken

Festivalens podcast – Poddstudio Draken. Jonas Holmberg och Marit Kapla från festivalen och Draken Film diskuterar film och rapporterar från livet som festivalarbetare i filmkonstens tjänst.
Lyssna här

Regional verksamhet

Som ett led i festivalens helårsverksamhet gör vi flertalet nedslag runt om i regionen med visningar och samtal.
Läs mer här
 

Göteborgs Lilla Filmfestival

Som ett komplement till festivalen gör vi varje år - helgen innan - en fullspäckad filmfestival för vår allra minsta publik. Helgen på Biograf Draken är fullmatad med filmvisningar och aktiviteter.
Läs mer här

Medlemsvisningar

Vi bjuder regelbundet våra medlemmar på exklusiva förhandsvisningar under hela året. Vid visningarna presenteras ofta spännande gäster med koppling till filmen såsom filmens regissör eller skådespelare.
Läs mer här

40th-festival-webb.png